Ajankohtaista

24.2.2019 | Matinpäivän näkymiä.

Tähystyksen haasteita?
Mukavasti esteet naamioituneet.
Tarjolla suojaa vaikka koko pesueelle.

3.2.2019 | Haasteita tutustumiseen?

Lumitilanne tekee tutustumisen haasteelliseksi.

Silti joitain paikkoja löytyy tutustumiseen.


19.5.2017 | Salpalinjan oppaat ry:lle 10 000 euron apuraha

Yhdistyksemme jäsenet Anne Sorsa-Vainikka ja Markku Kaulio kävivät eilen illalla 18.5. Imatralla noutamassa yhdistykselle myönnetyn 10 000 euron apurahan Suomen kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahastolta. Apuraha on myönnetty Etelä-Karjalan liiton maakuntarahastosta ja se on tarkoitettu Salpalinjan kunnostustöihin sekä yleisötilaisuuksien järjestämiseen Rutolassa.

Nuori yhdistyksemme on saanut suuren tunnustuksen. Myös aiemmin saatu Suomi100 status ja tämä tunnustus yhdessä kertovat, että Salpalinjaa ja sen esille tuomiseksi tehtyä työtä arvostetaan. Ennenkaikkea on kiittäminen jo pidemmän aikaa tätä työtä tehneitä ja Salpalinjaa esillä pitäneitä henkilöitä. Hyvä työ on huomattu. Suunnitelmia apurahan käytölle on olemassa ja tulevan kesän aikana jo jotain tapahtuu.


31.1.2017 | Yhteistyössä dokumenttia tekemässä

Opasyhdistyksemme on tukemassa jäseniensä kautta storyTv films Oy:n Suomen Salpa – dokumentti maanpuolustustahdosta ohjelman teossa.

Lisätietoa: http://www.storytv.fi/

 

Päivitys: Oppaamme Terho Ahosen blogissa lehdistötiedote asiasta: Salpalinjan salat 31.1.2017

 


9.1.2017 | Opasyhdistys on nyt osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Opasyhdistyksen hanke Salpalinja tunnetuksi on hyväksytty mukaan Suomi 100 ohjelmaan.

suomifinland100-tunnus_sininen_rgb


15.6.2016 | Yhteisöjäseniämme:

Toimintaamme tukevat yhteisojäseninä seuraavat tahot:

Lemi

Luumäki

Hotelli Salpa

 


13.3.2016 | Salpalinjan oppaiden kotisivut avattu

Salpalinjan oppaiden toimintaa esittelevät kotisivut on julkaistu. Sivuilta löytyy tietoa sekä Salpalinjasta ja oppaiden toiminnasta.

Oppaiden perustama yhdistys perustettiin vuonna 2015 ja sivulle lisätään tietoa pikku hiljaa, muun muassa opastetuista kohteista ja retkiehdotuksia. Jatkossa sivuilla kerrotaan myös yhdistyksen järjestämistä tapahtumista, retkistä ja muusta toiminnasta.

Tervetuloa tutustumaan Salpalinjaan.

Lisätietoja: salpalinjan.oppaat@gmail.com

 


13.3.2016 | Salpavaellus vetää ja hämmästyttää

vaelluslogo

23. kerran järjestettävä Salpavaellus viikko jälkeen juhannuksen on Salpalinjasta kiinnostuneille ”tuhannen taalan paikka”, eikä maksa edes sitä! Vaellus on helppo, valmiiksi suunniteltu tapa tutustua Salpalinjaan. Salpavaelluksella oppaina on suurin osa Salpalinjan opasyhdistyksen koulutetuista jäsenistä.

Opastetulle Salpavaellukselle voi osallistua yksin, kaverin tai perheen kanssa. Järjestäjät jakavat osanottajat 10 – 15 hengen ryhmiin. Voit koota myös oman vähintään 11 hengen ryhmän, se saa oman oppaan, yöpyy omana telttakuntana ja saa vielä alennuksen.

Kaikki tarvittavat lisätiedot reitti- ja minuuttitarkkuudella löytyvät www.salpavaellus.net -sivustolta. Ja jos et usko tapahtuman vetovoimaan, käy lukemassa muiden kokemuksista:  Salpavaellus 2015 palaute


12.3.2016 | Puheenjohtajan tervehdys

Opasyhdistyksen puolesta olen iloinen siitä, että Sinä olet hakeutunut tai ihan muuten vaan ajautunut yhdistyksemme kotisivuille. Se osoittaa, että olet kiinnostunut Suomen suurimmasta yksittäisestä rakennushankkeesta – Salpalinjasta. Lähimmäksi sitä pääsee varmaan kokoluokaltaan Saimaan kanava. Salpalinjan tarkoitushan onkin sitten aivan jotain muuta. Nimikin on rakentamisen aikana vaihtunut. Nykyään se kuitenkin tunnetaan parhaiten nimellä Salpalinja.

Tuo nimi pitää sisällään kaikki ne rakenteet, kenttä- ja kantalinnoitteet, jotka pitkän itärajamme turvaamiseksi rakennettiin sodan vuosina. Ykkösasia linjalla on se, ettei siihen tukeutuen ole koskaan taisteltu.

Miten sitten Salpalinjaan voi tutustua? Vaihtoehtoja on monia. Yhtenä hyvänä vaihtoehtona pidän yhteydenottoa meidän yhdistykseemme ja kysymällä kuinka me voimme siinä auttaa. Teemme sen mielellämme. Tervetuloa tutustumaan, tavalla tai toisella.

Mauno Siren Rutolasta, Salpalinjalta.