Salpalinjan opaskoulutus 2020 - INFO 1.4. PERUTTU

OPASKOULUTUKSEN INFOTILAISUUS 1.4. ON PERUTTU HOTELLI SALPASSA JA KOULUTUS SIIRTYY SYKSYYN.

Opastustoiminnasta kiinnostunut on tervetullut kesän tapahtumiin tutustumaan toimintaan. Lisätietoja koulutuksen toteutuksesta tulossa toukokuussa.

Kaipaatko uutta harrastusta, jossa yhdistyy maastossa liikkuminen ja sotahistoria? Osaat tarttua tarvittaessa vesuriin ja saat suusi auki yleisön edessä? Onko omalla tontillasi linnoitteita ja pohdit niidet tulevaa, ehkä matkailullistakin käyttöä? Keväällä 2020 on jälleen mahdollisuus kouluttautua Salpalinjalle oppaaksi. Koulutus sopii aloittelijoille, kertauskurssina aiemman opaskoulutuksen käynneille matkailuyrittäjille ja maanomistajille. Koulutuksessa saat perustiedot Salpalinjasta ja siellä opastamisesta.

Opaskoulutuksen infotilaisuus

Keskiviikko 1.4. klo 18.00 Luumäki, Hotelli Salpa, Itsenäisyydentie 609 c, 54530 Luumäki

Tilaisuudessa kerrotaan opaskoulutuksesta, kuullaan innovointiluento sekä oppaiden kokemuksia opastamisesta maastossa ja museoalueella. Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista.

Opaskoulutus

Opaskoulutus sisältää kaksi koulutuspäivää, joiden kesto on klo 9-16. Aamupäivän ohjelmassa on luentoja ja iltapäivällä tutustutaan lähimaaston kohteisiin pienryhmissä.

Lauantaina 18.4. Lappeenranta, Rutola, Salpamaja
Aiheet: Salpalinjan rakentamisen eri vaiheet, luolat, panssariesteet, teräspesäkkeet ja linnoitustykistö.

Lauantain 2.5. Miehikkälässä, Salpalinja-museo
Aiheet: Teräsbetonikorsut, aseet ja laitteet, pallokorsut, kenttälaitteet sekä Salpalinjan rakentajat

Kevään aikana järjestetään lisäksi maastokäyntejä tutor-oppaiden johdolla eri paikkakunnilla, tiedotetaan mielenkiintoisista tapahtumista Salpalinjalla sekä käytännön harjoitteluun pääsee mukaan kesän tapahtumissa Salpavaelluksella 2020 Lappeenrannassa ja RUK-opastuksilla Virolahdella.

Kouluttajina toimivat Salpalinjan asiantuntijat ja oppaat. Kurssilaisille jaetaan koulutusmateriaalit.

Koulutuksen järjestää Salpalinja ja Väliväylä -hanke yhdessä Salpalinjan Oppaat ry:n ja Miehikkälän Salpalinja-museon kanssa.

Hanke tarjoaa luennot, koulutusmateriaalin sekä aamukahvit. Muut ruokailut ja matkakulut jäävät osanottajien itse maksettaviksi.

Tiedustelut ja koulutukseen ilmoittautuminen 5.4. mennessä projektityöntekijä Elina Lyijynen, 040 712 3986, elina.lyijynen@luumaki.fi.

Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.