Opasyhdistyksen puolesta olen iloinen siitä, että Sinä olet hakeutunut tai ihan muuten vaan ajautunut yhdistyksemme kotisivuille. Se osoittaa, että olet kiinnostunut Suomen suurimmasta yksittäisestä rakennushankkeesta – Salpalinjasta. Lähimmäksi sitä pääsee varmaan kokoluokaltaan Saimaan kanava. Salpalinjan tarkoitushan onkin sitten aivan jotain muuta. Nimikin on rakentamisen aikana vaihtunut. Nykyään se kuitenkin tunnetaan parhaiten nimellä Salpalinja.

Tuo nimi pitää sisällään kaikki ne rakenteet, kenttä- ja kantalinnoitteet, jotka pitkän itärajamme turvaamiseksi rakennettiin sodan vuosina. Ykkösasia linjalla on se, ettei siihen tukeutuen ole koskaan taisteltu.

Miten sitten Salpalinjaan voi tutustua? Vaihtoehtoja on monia. Yhtenä hyvänä vaihtoehtona pidän yhteydenottoa meidän yhdistykseemme ja kysymällä kuinka me voimme siinä auttaa. Teemme sen mielellämme. Tervetuloa tutustumaan, tavalla tai toisella.

Mauno Siren Rutolasta, Salpalinjalta.