Salpalinjaan tutustuminen on helpointa aloittaa museoista, joissa on nähtävillä erilaisia linnoitusrakenteita sekä korsujen sisustusta ja aseistusta. Museoita ovat Kaakkois-Suomessa Salpalinja-museo Miehikkälässä ja Bunkkerimuseo Virolahdella sekä Pohjois-Karjalassa sijaitseva Joensuun Bunkkerimuseo. Tutustu museoiden omiin sivuihin ja niiden tarjoamiin opastuspalveluihin.

Kunnostettuihin esittelykohteisiin voi tutustua joko omatoimisesti tai opastettuna. Yksittäisiä kohteita on pitkin itärajaa. Osa kohteista muun muassa lukitut luolat ovat nähtävissä vain opastetusti.
Seuraaviin kohteisiin voi tutustua Salpalinjan Oppaat -yhdistyksen välittämien oppaiden kanssa. Lisää kohteita tulossa lähiaikoina.

Rutolan kyläpolku sijaitsee noin 12 km Lappeenrannan keskustasta länteen. Kylätoimikunnan ylläpitämällä noin 3,5 km mittaisella polulla voi tutustua sekä Rutolan kylän sahahistoriaan että Salpalinjaan. Polun varrella on kaksi Salpalinjan korsua. Polun lähtöpiste ja kartta on Rutolan VPK:n tallin seinällä osoitteessa Munterontie 216.  Polulla voi liikkua itsenäisesti tai voit tilata oppaan joko koko kierrokselle tai vain Salpalinjan kohteisiin.

Mainio vaihtoehto tutustua Salpalinjaan on Salpapolku, joka on tällä hetkellä valmiina Virolahden, Miehikkälän ja Ylämaan alueella. Reitin pituus on noin 70 km. Reitin varrella on useita Salpalinjan korsuja ja muita kohteita sekä alueen museot. Reittillä voi liikkua joko itsenäisesti tai oppaan johdolla.